REFERENCIÁK

A felsoroltak azon ügyfeleink, akiknél a tavalyi évben a Mercure Consulting átfogó képzési programsorozatokat tartott, illetve tart jelenleg is.

A cégekkel kapcsolatban részletesebb információt, kontaktszemélyt kérjen munkatársainktól. Szívesen állunk rendelkezésére.

 

 

Egy mondatos visszajelzések:

„A program leghasznosabb része a személyiségtípusok megismerése és saját magam felfedezése, amitől szinte MAGYARÁZATOT KAPTAM AZ EDDIGI ÉLETEM MINDEN TERÜLETÉNEK TÖRTÉNÉSEIVEL KAPCSOLATBAN.”

„… nos, lehet, hogy elfogultnak fogok tűnni, de ez a tanfolyam tényleg NAGYON JÓ volt, és mindenki teljesen „odatette” magát!! :-)”

„Az oktatók lelkesek végig mind a három nap során, pedig nem lehet könnyű…”

„Az egész kétnapos program hasznos volt és érdekes azért, mert olyan dolgokat kaptam, amit konkrétan tudok használni az élet minden területén segítségként.”

„Nagyon jó hangulatban telt a képzés 2 napja, a csoportban elhangzottakon kívül szinte mindenki (én is!) saját problémákra is megoldást kaphatott.”

„Lehetne legalább egyhetes ez a kétnapos tanfolyam!”

„Nagyon jó lenne, ha több „ilyen fajta” tréninget tartanátok a cégünknél!”

„Voltam márjó tréningen, de ez volt eddig a legjobb!”

„Nagyon hasznos volt, önbizalmat adott, megerősített, új dolgokat tanultam. Nagyon tetszett a pozitív hozzáállás.”

„El sem tudtam képzelni, mit adhat nekem ez a tanfolyam – kellemesen csalódtam!”

„A képzés tanulsága, hogy a konfliktusoktól nem kell félni; a siker alapja a saját magunk és mások ismerete.”

„Megtanultam a feladatkiosztást és az egyes karakterek kezelését és motiválhatóságát.”

„Az emberek nem egyformák. De meg lehet találni velük a közös hangot!”


Részletes vélemények:

Több tréningen vettem részt és mindegyik mást és mást hozott. Igyekszem a tanultakat beépíteni a mindennapjaimba. Egy prezentáció esetében például ma már nem az a cél, hogy minél előbb túl legyek rajta.

A tréningsorozat keretein belül több témát is körbejártunk, de számomra a legérdekesebb az önismereti blokk volt. Megismerkedtünk az egyik régi, az idő próbáját már kiállt „skatulyázó” módszerrel, mely Ennegram néven ismert. A téma néha még ma is – több hónappal a képzés után – terítékre kerül az ebédlőben. Én a magam részéről türelmesebb és megértőbb lettem embertársaim iránt – tudom elcsépelt szöveg, de így érzek.

Ennyit a tréningek tartalmi részéről. A lényeg sokszor nem a „tananyagon” múlik, hanem azon, ami a tréningek közben és utána történik. A közös élmények ereje és mindaz, amit Judit és Zsófi a trénerek, és a munkatársaink saját tapasztalatból hozzátesznek, az felbecsülhetetlen értékű. Immár körülbelül egy éve tart a tréningsorozat ugyanabban a felállásban, melynek köszönhetően sokat javult a különböző területen dolgozó munkatársak közötti kommunikáció, és többször volt már arra is példa, hogy a munkaidőn túl is csináltunk közös programokat, ahova Juditot és Zsófit is meghívtuk, sőt lassan a cég családtagjai közé sorolhatjuk őket..

Kárász Andrea
Project Management Center
UNIQA Biztosító


Cégünk fő tevékenységeként az Európai Unió egyik vezető HR szoftverének ( www.loga.hu ) honosítása, fejlesztése, és a megrendelőinknél történő bevezetése. Így érthető, hogy a humánkészségek fejlesztését alapvető fontosságúnak tartom nemcsak a saját cégem, de minden cég sikeres működése szempontjából. Nem mindegy azonban, hogy ez a tevékenység milyen színvonalon történik. Kezdetben több tréning céggel is próbálkoztunk, de egyiküknek sem sikerült megnyerniük a dolgozóinkat, így szinte semmi „nem ment át”, nem fogadták be és nem is maradt meg. Magyar Juditék voltak azok, akiknek az első félórában sikerült megtörni a jeget, elnyerni munkatársaim bizalmát, utána tágra nyílt szemekkel, érdeklődve várták, hogy mi fog történni. Ráadásul a java még ez után következett. Egyrészt előadás-technikájuk látványosan javult a kiváló prezentációs tréning hatására, de ami talán még ennél is értékesebbnek bizonyult – így másfél év távlatából visszatekintve – az az, hogy ez egyben egy „csapatépítő tréningként” is működött. Az addig inkább rivalizáló, kissé széthúzó munkatársakban sikerült kialakítani az egyéni célok, érdekek és a vállalat céljainak, érdekeinek harmóniáját. A tanfolyam óta őszinte lelkesedéssel és izgalommal állnak az újabb és újabb feladatok elé és ismét „közös nyelven” beszélnek. Azóta egy ügyfélszolgálati és egy értékesítési tréninget is tartottak nálunk Magyar Juditék, és ezek is hasonlóan népszerűek és sikeresek voltak. Bevallom, magam is sokat tanultam tőlük – nemcsak prezentációs és egyéb szakmai fogásokat, de a nehéz helyzetek kezelésére is remek példát mutattak.

Varga-Szilágyi Gyula
cégtulajdonos ügyvezető igazgató
MASTER Consulting Kft.


Amikor Judit felhívott és megkért, hogy osszam meg véleményemet az Enneagram tréningről, azon kezdtem gondolkodni, hogyan mondhatom el azt „nagy szavak” nélkül. Az Enneagram egyszerűen a mindennapi életem része lett. (Nemcsak azért, mert azóta a könyvek ott sorakoznak a polcomon, és a környezetem néha már unalomig hallgatja az idézeteimet…)

Három nap beszélgetés, együtt gondolkodás és játék az Enneagram tréningen nekem elegendő volt arra, hogy meggyőzzön, mennyire fontos odafigyelni magamra. Érdemes vizsgálni mit és miért teszek. Megtanulni sokkal tudatosabban élni a mindennapokat. Egy szempillantás alatt elkezdtek kitisztulni a dolgok, amiket vagy nem értettem, vagy amikkel inkább csak nem foglalkoztam előtte. Ezzel párhuzamosan természetesen sokkal tudatosabban kezdtem el figyelni mások viselkedését és reakcióit. Egyesként különösen nehéz elfogadni, hogy az emberek másképpen is gondolkodhatnak, mint én, és nem mindenkitől várhatom el azt, amilyen mércét magam elé állítottam. Mindezek eredményeként azóta sokkal megértőbben és türelmesebben kezelem az emberi kapcsolataimat, legyen az család, barátok vagy munka.

Mind a magánéletben, mind vezetőkent a mindennapi munkában is rengeteget segít. Például a korábbiakban csak ösztönösen használt motivációs eszközöket, most már tudatosan, sokkal hatékonyabban alkalmazom. Azóta a Kettes anyukámmal több időt töltök, gyakrabban dicsérem és köszönöm meg a gondoskodását, valamint a szintén Egyes édesapám kísértetiesen hozzám hasonló reakcióin jókat derülök. Az Ötös barátnőmet már nem próbálom meggyőzni, hogy hirtelen felindulásból ugorjunk le a Balatonra, viszont a Hatos barátnőmre bízom a kirándulási lehetőségek feltárását és megszervezését – a végső úticélról ugyan én döntök. Hármas barátommal a rengeteg beszélgetés, a világ megváltása során mindketten azt hisszük, hogy racionálisan döntünk a következő lépésekről. Majd jót mulatunk magunkon, amikor rájövünk, hogy már megint az én belső hangom és az ő szíve döntése mögé sorakoztattuk fel a racionális érveinket… Ha baj van, a kitüntetett Nyolcasom az első, aki feltűnik a színen. De az is biztos, hogyha fel szeretném dobni a társaságot, akkor nem felejtem el meghívni Hetes barátomat, és már nem bosszankodom, ha 2-3 órát késik.

Ebben a pillanatban nagyon nehéz leküzdeni az Egyes első gondolatát, ami azt mondatja velem, hogy az Enneagram a válasz és megoldás (majdnem) mindenre. Nem. Megtanultam, hogy nem egy válasz van. Sokféle, mindenkinek más. De egy biztos, ezt nem tanultam volna meg, ha akkor, azon a három napon Judit és Zsófi nem olyan nagy hittel és okossággal vezet be az Enneagram világába. Köszönöm!

Récsei Zsuzsa
Citibank Rt.


Az Állami Közúti Műszaki és Információs Kht. már csaknem egy éve dolgozik a Mercure Consulting Kft. munkatársaival. Hiszem, hogy mai világunkban bármely szektorban a vállalati munka szerves része, hogy folyamatosan továbbképezzük magunkat. Számomra nagyon fontos volt, hogy a szakmai képzések mellett a vezetőink olyan oktatásban részesüljenek, ami emberismereti és kommunikációs szempontból segíti munkájukat. Választásunk azért esett erre a tréningcégre, mert a konkrét felvázolt kihívásainkra olyan érdekes, újszerű módszert ajánlottak, ami eddigi vezetői tapasztalatainkhoz képest valami pluszt jelentett. Nyugodtan mondhatom, az Enneagram megismerésének köszönhetően, cégen belül egyre inkább „egy nyelvet beszélünk”. Már az alapprogram után megtanultuk, hogyan kezelhetjük hétköznapi konfliktusainkat, egyáltalán mit várhatunk a különböző karakterű emberektől – mit bízhatunk rá nyugodt szívvel egy harmóniára vágyó és mit egy, a végletekig lojális munkatársunkra. A hosszas döntéselőkészítő beszélgetések során, és a tréningeken is azt tapasztaltam, hogy az általuk ajánlott technikákról nemcsak beszélnek, hanem használják is azokat. Trénereink, Judit és Zsófi, egy év alatt már munkatársaink bizalmi körébe tartoznak, akik szaktudásukkal megtalálták a kulcsot a tréningek iránt legkevésbé elkötelezett vezetőinkhez is.

Kállai Judit
kommunikációs csoportvezető
ÁKMI Kht.