CBE A COACHINGBAN
Kapcsolódás / Lehetőségek / Rejtett potenciálok

Pár éve részt vettem egy műhelybeszélgetésen, ahol három coachot  kérdezgettek arról, hogy mit jelent számukra ez a hivatás, hogyan dolgoznak coachként. Somára és Cséffalvay Gáborra név szerint is emlékszem, a harmadik hölgynek most nem ugrik be a neve, de nem is baj. Az egyszerűség kedvéért nevezzük őket mostantól véletlenszerűen X-nek, Y–nak és Z-nek. Kiváló szakemberek mindannyian – de más Enneagram karakterek. Belehallgatóztam egy-két beszélgetésbe a program után, és ilyeneket hallottam

„X és Y komoly szakemberek, de hogy ezt a Z-t hogy engedték ide? Te érted? Szerintem csak idetolta magát.”

„Szerintem a coaching érzelmi intelligencia kérdése. Z az egyedüli, akinek van. Na, jó, talán még X-nek. De Y-nal azért megviselne egy óra együtt. Arra ott a főnököm, hogy éreztesse velem, hogy mindent szarul csinálok”.

„Figyelted, hogy X milyen nyugalmat áraszt – na ez az, amit nem lehet tanítani, de minden coachnak tudnia kellene.”

A visszajelzések listája még hosszasan folytatható lenne, de ennyi is elég a tanulsághoz. Az esetek nagyon nagy százalékában azt választjuk coachnak (munkatársnak, gyerek osztályfőnökének, síoktatónak), aki hasonló karakter, mint mi. Mert akkor érezzük, hogy normális, kedves, intelligens, szakmailag felkészült, motiváló stb. – a nem kívánt rész törlendő. Az elmúlt 20 éven tréneri és coach tapasztalata azt mutatja, hogy teljesen tudattalanul szűrjük a környezetünket, és pont a kiterjesztés égisze alatt szűkítjük azt. Sok olyan teammel, baráti körrel találkoztam, ahol szép lassan minden munkatárs lecserélődött ugyanarra a karakterre, a barátok közül azok maradtak meg, akik ugyanazon karakterűek.

Coach-ként hatalmas lehetőség rejlik abban, ha tudatosan látjuk ezeket a (potenciális) folyamatokat és segítséget nyújthatunk a lehetőségek kiterjesztésében.

 

CBE a coachingban

Egyéni felkészítés és támogatás

  • megismered röviden a karaktereket,
  • azonosítod a saját működésed,
  • azonosítod a partnerek alapműködését 
  • biztos alapokat adok neked,
  • végig vezetlek a saját karaktered mélyebb megértésében
  • azonosítjuk a számodra fontos partnerek Enneagram karakterét
  • értelmezzük a számodra fontos vagy kihívást jelentő helyzeteket/viszonyokat Enneagram szemüvegen keresztül

Segíthet a folyamatban, ha a másik fél is megismeri a rendszert, de nem szükséges. Te egymagad is tökéletesen meg tudod oldani, amit szeretnél.

DÍJAZÁS: 15 000 Ft / 60 PERC

Az első találkozás díjtalan.(itt döntjük el, hogy tudunk-e jól együttműködni)