ENNEAGRAM SZAKÉRTŐK

 

Magyar Judit

tréner, Enneagram szakértő,
Motivational Map Practitioner, ACC coach
CBE Consult Kft.

www.cbeconsult.com

Bedő Márta

tréner, Enneagram Specialista, szupervízió alapú coach
Enneagram Kft.

www.enneagramm.hu

Török Zsófia

tréner, SCCoach, Appreciative Coach,
ThetaHealing® tanár és konzulens

www.sofiacreativecoach.com

Dr. Eszes László

Ügyvezető partner, vezető tanácsadó
LEVEL NINE Vezetési Tanácsadó Kft.

www.level9consulting.com

Mártival konkrétan az Enneagram hozott össze minket – háttérmunkát végzett annál a cégnél, ahol én a tréneri szárnyaimat bontogattam. Mindkettőnket az vonzott oda, hogy az Enneagramban valami mélyebbet találtunk, valamit, ami tényleg segít. És ha valaki, akkor Márti tudja igazán, hogy mit is jelent a belső erőnk mozgósítása, hiszen egy közel halálos autóbalesetből (mely után kómában volt és részlegesen lebénult), jött vissza az erejének és hozzáállásának köszönhetően. Ha addig lettek volna kétségeim, az ő példája eloszlatta azokat. Szeretek vele együtt tartani tréninget és közösen vinni coachingokat, mert őszinte kíváncsisága és mély megélése nagyon jól kiegészíti a folyamatokat. Míg az én szemem előtt egy személy vagy csapat fejlődése lebeg, addig ő érzékeli is őket. Akár még azt is, hogy nagyobb szükségük van egy kávéra, mint két újabb aspektusra.

Zsófit maga a lendület. Az én életembe is berobban több mint 20 éve, és felforgatta azt. Karakteréből adódóan mozgásba hozza a dolgokat, megkavarja az állóvizeket. Az egyik legnagyobb érték, amit tréning és coaching folyamatokba hoz, pont ez. A jelenlétével, az általa generált helyzetekkel tudja megmutatni, hogy mit is jelent a gyakorlatban az érzelmi kommunikáció, hogy mi is a különbség a harmónia és az „egyhangúság” közt.

Lacival vezetési tanácsadói és coach szerepében találkoztam. Felsővezetői tapasztalataiból és Enneagram karakteréből táplálkozva derűs és nyugodt bölcsességgel tud csapatokat irányítani. Ezért is örülök, hogy együtt dolgozhatom vele. Én azt vallom, hogy ha segítek az egyénnek megváltozni, akkor az megváltoztatja az egész körülötte levő világot, legyen az vezetői csapat, egész szervezet vagy akár egy házasság. Laci pedig azt látja hihetetlen érzékkel, hogy ha fejlesztjük a szervezetet, akkor az sokkal jobb környezetet biztosít az egyéneknek bármi legyen is a céljuk. Azt hiszem ez az, amikor mindkettőnknek igaza van.