CBE A KAPCSOLATOKBAN

Egyéni fejlődés / Párkapcsolatok / Gyereknevelés

Valamiért a következő eset villant be, ami látszólag nem kifejezetten „párkapcsolati”, de nagyon plasztikusan szemlélteti, hogy hol is tudunk félrecsúszni a mindennapjainkban.

Egyik szereplőnk 4- 5 éves, nevezzük, mondjuk Manónak, akit anyukája elvitt a nagyihoz hétvégére. Sietve indulnak valahova, mikor a nagyi odaszól a kislánynak, hogy :”Manócska, dobd le  gyorsan a macskát a pincébe és szaladjunk”. Mire Manó odamegy, megfogja a macskát és konkrétan ledobja a pincelépcsőn. Mire anyuka megérkezik a gyerekért, áll a bál. Manócska bömböl, hogy ő szót fogadott, de a mama üvölt vele, é soha többet nem akar a mamához menni, mert a mama igazságtalan, a mama pedig fel van háborodva, hogy kicsi ide vagy oda, lehetetlen, hogy ennyi értelem nem szorult bele, állatokat dobálni gonoszság…

Nagyon egyszerű szituáció, nagyon erős szeretetkapcsolat, és pár pillanat elég ahhoz, hogy az egyik fél meg van győződve, hogy a másik buta és igazságtalan, a másik fél pedig meg van győződve, hogy az egyik buta és érzéketlen.

Ami az Enneagram háttér:

Manó fejkarakter. A mondatokat szó szerint értelmezi, és (ha általa tisztelt és elfogadott személytől jön) szó szerint hajtja végre. A kimondott szónak jelentősége van, és őszintén úgy tudja, hogy ez mindenkire igaz. Ha a nagyi azt mondta, hogy dobja le a macskát, akkor a mama tényleg azt akarja, hogy dobja le a macskát, és neki le kell dobnia a macskát.

A nagyi testkarakter. Számára a cselekvés, a létezés az alapvető. A ledobás, csak egy szó, ami utal mondjuk a gyorsaságra. Ő őszintén hiszi, hogy nincs olyan ember, még ha kicsi is, hogy szó szerint vegyen egy ilyen nyilvánvalóan nem szó szerint értelmezendő utasítást. El sem tudja képzelni, hogy nem lát át a szavakon.

Akikkel foglalkozom

 

  • házaspárok/párok
  • szülő-gyerek kapcsolatok (dolgozom olyanokkal is ahol mindkét fél felnőtt, de kisgyerekes anyukákkal, apukákkal is )
  • baráti, munkatársi kapcsolatok
  • megismerheted, hogy hogyan működik az a bolygó, ahol te élsz
  • megismerheted, hogy milyen értékrendek uralkodnak azon, ahol ő él (még ha ez egy szobában is van J)
  • segítek tolmácsolni a két létforma között,
  • segítek megmutatni, mennyivel több jó van amögött, amit elsőre észreveszünk
  • végignézzük a lehetséges utakat
  • kiválasztjuk és gyakoroljuk a neked legmegfelelőbbet

 

Segíthet a folyamatban, ha a másik fél is megismeri a rendszert, de nem szükséges. Te egymagad is tökéletesen meg tudod oldani, amit szeretnél.

DÍJAZÁS: 15 000 Ft / 60 PERC

Az első találkozás díjtalan.(itt döntjük el, hogy tudunk-e jól együttműködni)