A képrejtvényben megadott matematikai egyenlet az Enneagram értelmezési tartományán igaz. The Rock = Gandhi = 9

A kopaszságukon és a belülről jövő mosolyukon kívül első ránézésre nehéz azonosságot találni. Mutatom:

A KILENCESEK békére és harmóniára törekszenek. Szeretnék, ha mind a külső világban, mind a belső világukban béke lehetne, és ebbe nem „rondítana” bele senki. Erősek, ami szintén kívül-belül megnyilvánulhat – egyaránt lehetnek harcosok vagy békeharcosok.

,,Nem számít, ki vagy, kedvesnek lenni a legkönnyebb dolog, amit tehetsz.” – The Rock

,,Az erőszaknélküliség a tökély egyik állapota. Jelenti a célt, amely felé az emberiség természettől fogva, ha talán öntudatlanul is, halad.” – Gandhi

Mindketten magukénak (sőt, az egyetlen valódinak) tudják azt a KILENCES alapelvet, hogy a világot cselekvéssel lehet csak előremozdítani.

,,A tett, s nem a tett következménye számít. Mindig helyesen kell cselekedned. Talán nem tőled függ, s talán nem is a te idődben lesz a tettnek következménye, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell helyesen cselekedned. Sosem tudhatod, hogy a tetteidnek mi lesz az eredménye. De ha nem teszel semmit, nem lesz eredmény sem.” – Gandhi

,,Sose kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be.” – Tha Rock

Persze kicsit másként fogalmaznak, de nettóban mindketten azt „tanítják” nekünk, hogy ha változást akarsz (kívül, belül) mindenképp tenned kell valamit, miközben ügyelsz arra, hogy ne bánts másokat.

Akkor tudnak egy nehéz helyzetből előrelépni, ha a jót látják benne.

Mint minden KILENCESnek, beépített chipjük van arra, hogy észrevegyék, ha egy helyzet emberhez „méltatlan”, vagy valaki védelemre szorul. Ezek a szituációk felülírnak bármilyen törvényt vagy eszmét. The Rock filmjeiben ez vagy minimum előkerül, vagy a teljes film ezt járja körül, és ezekben ő maximálisan hiteles.

Gandhi pedig, amikor 1899-ben kitört az angol-búr háború, azt vallotta, hogy nem szabad kihasználni az ellenfél szorult helyzetét, ezért hinduk ezreiből vöröskeresztes különítményeket szervezett, amelyek az ő vezetése alatt teljesítették önként vállalt nehéz kötelességüket. A háború végeztével azonban ismét megszakították az angolokkal való együttműködést.

Akkor adják a legtöbbet – maguknak is –, ha akarnak és tesznek.

,,A siker nem mindig a “nagyság”-ról szól. A siker a következetességről szól. Következetesség, kemény munka, kitartás. És ez az, ami a nagyságot meghozza.” – The Rock

,,Az erő nem testi képességből fakad. Forrása a rendíthetetlen akarat.” – Gandhi

Röviden összefoglalva: a nem- KILENCESEK egy berúgott ajtó után ne mosolyogjanak, mert nem lesz benne köszönet.

 A KILENCESEK pedig bátran kövessék az úriemberek bármely tanácsát, hisz mind egy irányba mutat.