A helyzetre való tekintettel gondoltam végigveszem, hogy hogyan viselkednek egyes Enneagram karakterek nehéz helyzetben. Mit várhatunk magunktól és másoktól Enneagram alapon.

Kilenc egymást követő napon egy-egy karaktert mutatok meg, és bízom benne, hogy találtok benne olyan gondolatot, ami segíthet – akár nektek, akár, megértésetek által, a környezetetekben élő adott karakternek.

Addig is, amíg elkezdjük:

Legerősebb oldalatok az adakozás, segítségnyújtás támaszadás képessége. Sok ember van most bajban, segítsetek, mert ebben utolérhetetlenek vagytok.  
Legerősebb oldalatok a lelkesedés, lelkesítés, magabiztosság és trendérzék. Ti fogjátok leghamarabb megérezni a fényt az alagút végén – segítsetek a többieknek is észrevenni.
A kilenc karakter közül ti vagytok a legkreatívabbak. Bátran álljatok elő a leghajmeresztőbb ötleteitekkel, hisz minden keretrendszer felborulni látszik.
Okosak vagytok és krízishelyzetben is tudtok objektíven viselkedni. Segítsetek a számokat és a tényeket pánik nélkül értelmezni (ez mindenképp javít a helyzeten)
Stresszben ti vagytok a legaktívabbak, és abból most van jókedvvel-bőséggel. Védelmező mechanizmusotok már tutira beindult. Egyszerűen csak tegyétek a dolgotokat, és tudjatok róla, hogy most ti viszitek a meló oroszlánrészét.
Most csupa olyan érték inog vagy kérdőjeleződik meg, amit ti eddig sem tartottatok nagyra – nálatok nincs gáz. Mutassátok továbbra is az élet valódi napos oldalát.
Bátrak és határozottak vagytok. Nehéz helyzetben különösen szükség van arra, hogy valaki határozott irányt és feladatot adjon a többieknek.
Nehéz helyzetben sokszor olyankor vagy olyanokat is bántunk, ami nem állt szándékunkban. A ti empátiátok, békítő hajlamotok és páratlan képességetek az „emberi” jelenlétre most nagy érték. Vigyázzatok ránk!