Ez most nem egy nagy talány – tisztázzuk is az elején: Dwayne Johnson Kilences. Bár találtam a neten mindenféle tippeket – de ezeket bátran el is ejthetjük.
Szóval kedvenc Fogtündérem Kilences: testtudatos, harmóniára törekvő, együttműködő, empatikus. A tetteivel, viselkedésével tud legtöbbet adni – és persze az is akasztja ki legjobban, ha valaki emberhez méltatlanul viselkedik.
Ezt a kis videót a férjem küldte át
A Kilencesek élete a rutinjaik köré szerveződik. A környezetül általában mosolyogva, vagy semlegesen veszi tudomásul, hogy nem indul el a reggeli tejeskávéja nélkül, hogy csak azon az útvonalon hajlandó a munkahelyére menni, hogy minden ebédszünet végén pont ott szívja el a cigijét… De rajtuk kívül senki nem képes megérteni, hogy ha ezek a minirituálék borulnak, akkor borul a nap. Egy anya őszintén hiszi, hogy Kilences gyereke sietős napokon simán kihagyhatja a kakaószertartást. Egy nemkilences főnök őszintén hiszi, hogy sürgős munka esetén bőven kimaradhat a cigi. Egy nemkilences feleség simán hisz abban, hogy rendjén van, ha reggel hirtelen kívánságból a férje nem megy teniszezni, hanem leugranak a telekre. Látszatra tényleg, mert akit kedvel a Kilences, azért bármit megtesz, csak az utána jön a koppanás: mégsem indulunk olyan gyorsan suliba, mégsem lesz meg pikk-pakk hiba nélkül az az excel, mégsem metsződi meg két óra alatt az összes fa. Egy reklámszlogennel élve. „No Martiny, no party.” Ilyen egyszerű.
Egyszóval Dwayne Johnson nem bízza a véletlenre. Egy komplett konditermet utaztat, hogy a reggeli rutinja ne boruljon. Imádom.
Pár nagyon Kilences inspiráló mondat – csupa tevékenység, csupa kedvesség:
1. Ne kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be.
2. Soha nem akartam nyerni. A győzelem nem volt fontos a számomra. Nem volt fontos a világbajnoki győzelem sem. Ami fontos volt, az a közönség szórakoztatása. Győztem, vesztettem, énekeltem, és bármilyen veszélyes volt az élő show, amit csináltunk, csak a játék volt a lényeg.
3. Ha valami közted és a siker között áll, csak tedd arrébb. Soha nem állj le!
4. Tudatos haladással és kis tehetséggel is hegyeket mozgathatsz meg.
És ezúton üzenem (persze saját magamnak is), hogy akinek Kilences él/dolgozik a környezetében, adja át a fenti üzeneteket, és tartsa szeretetteli tiszteletben a rutinjait. Így lesz szebb a világ. Mindenkié.