Az alap egyenletrendszerünk: Pink=Különc; Négyes=Különc, tehát Pink=Négyes. Az Enneagram azonban NEM matek (bár számokról szól). Az Enneagram az az energiaforrás, ahogy csatlakozunk a világhoz, és egyben az a szemüveg, amin születésünktől kezdve nézzük azt. Ez pedig Pink esetében a Hatos.

A Hatos az Enneagram rendszerében fej karakterek közé tartozik. Érteni és értetni akar. Magyaráz, megkérdőjelez, érvel, ellenazonosul és újra érvel, valamint kérdez, kérdez és kérdez. Az érzelmeit szavakba önti. Azzal hat ránk, hogy követjük a mondandóját. Azzal adja át szeretetét, hogy elgondolkodik, elgondolkodtat.

Az MTV Video Music Award gáláján Pink öltönybe bújtatta az egész családját – amire persze meg is volt a magyarázata, amit gondosan meg is osztott velünk. Történt ugyanis, hogy egy nap a 6 éves Willow az iskolából hazaérve elmesélte neki, hogy az osztálytársai kicsúfolták, és azt mondták neki, hogy úgy néz ki, mint egy fiú.

Erre számtalan tökéletes anyai reakció születhet: egy búfelejtő fagyizás (az én lányom ezért lenne a leghálásabb), egy gyors shoppingolás, új frizu, a csúfolódó gyerekek szüleinek megnevelés stb. Pink viszont jó Hatosként azt választotta, hogy készített egy komplett ppt prezentációt a lányának olyan sztárokról, akik másként néztek ki, mint az átlag. Mert szíve teljes szeretetével ki akart cserélni egy rossz gondolatot a kislánya fejében egy jó gondolatra. Mert csakis innen indulhat, hogy jól tudjuk érezni magunkat a bőrünkben. És – lévén, hogy nagyon erős volt a motiváció, hisz a kislányát érintette – az edukálás tovább folytatódott az MTV Video Music Award gálán, persze itt már csak szóban, ppt nélkül. Szerintem érdemes megnézni. Duplán. Egyrészt nagyon igaz, amit mond, másrészt, aki az Enneagram miatt olvasgatja ezt, az láthatja, hogy hogyan mutatja ki egy Hatos a benne rejlő mély szeretetet. Mindig is kedveltem Pinket, és ez csak rátett egy lapáttal.

A videót megnézheted itt.