Kávézás 5-ös módra

TOKIÓI CSOKOLÁDÉS-MÁLNAKÁVÉ ?

A színtiszta japán csokoládé (純チョコレート生地) házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málna-ízével. A csoki-szakértők ma már nem a franciákat, hanem sokkal inkább a japánokat tartják a kifinomult csokoládékultúra nagyköveteinek. Szerintük Susumu Koyama a világ ma élő legjobb csokoládé- mestere. Így mi már csak ezért is a japán édesség- iránytűt követve tokiói csokoládéba és sűrű málnakrémbe forgatjuk ezt a japán kávékülönlegességet.

Hogyan készítsünk belőle csokoládés-málnakávét?

A titok és egyben alapszabály, hogy otthoni kávénkban csak az édesített, meleg tej kelti életre a csokoládé és a málna ízeit. Ezért legalább egyharmad adagnyi tej kell kétharmadnyi kávéhoz, de lehet az arány fele-fele is, kis édesítéssel. Barnacukorral vagy mézzel a legfinomabb. A kávét főzhetjük bárhogyan, de semmiképp sem nagynyomású espresso gépben, mert az megöli a kávépórusokba zárt aromákat.

Hát kérem így! És nem másképp!

A programok elején a leggyakoribb kérdés, hogy: -„És majd megtanulom kezelni a különböző karaktereket?” A hőn áhított válasz az igen lenne, a valóság azonban ennél árnyaltabb, de talán még egyszerűbb is. Semelyik karkert nem kell kezelni. Elég, ha tisztábban látjuk, hogy miben jó, és mit is szeretne képviselni. Az Ötös számára a létezés alapja a tudás. Így a kapcsolódásé is. Ötös karakterű nagynéném 4-5 éves koromban csokifagyi helyett olyanokkal ajándékozott meg, hogy megtanította mezei virágok latin nevét, elmesélte leegyszerűsítve az Íliászt. Rettentően sajnálom, hogy csak felnőttként tanultam meg – persze azért sejtettem -, hogy nem „önző” volt, hanem a legjobbat adta, amit csak el tudott képzelni. Tudást. Jó lett volna, ha akkor súg valaki, hogy ő így szeret.

És igen, ha betérünk egy Frei kávézóba és veszünk egy csomag kávét vagy rendelünk egy lattét, biztosak lehetünk, hogy némi plusz tudással távozunk bónuszként. Én súgok: az Ötös így szeret.